CCTV-1'de "Güzel ve Paylaşımlı" Yayına Başladı, "Belt ve Road" İnisiyatifi Altında Paylaşım ve Etkileşim Hikayeleri Anlatıyor.

2023-10-07

 

5 Ekim'de, CCTV-1'de "Birlikte Güzel" programı yayınlandı. Türkiye'den ünlü sanatçı Adil Cangüven ve Türk Ateş Dans Grubu davet edildi. "Belt ve Road"girişiminin onuncu yılını kutlamak için Çin Merkezi Yayın Televizyon Genel Müdürlüğü ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen büyük bir uluslararası kültürel değişim programı olan "Birlikte Güzel", "Kültürel İpek Yolu" temasıyla düzenleniyor ve "Belt ve Road" girişimi kapsamında dünya genelinden katılan konukları davet ederek "Belt ve Road" girişimi altında uygarlık etkileşimi, açık işbirliği ve çok kültürlü kültürel değişimlerin hikayelerini tüm detaylarıyla anlatıyor. Yerli ve yabancı sanatçıları, yeni ve benzersiz sanat formlarıyla sahnede "Herkesin güzelliğini paylaşarak birlikte güzel olma" fikrini sergileyerek, dünya ülkelerine ve dünyaya fayda sağlayan İpek Yolu döneminin yeni bir bölümünü sunuyor. Program 5 Ekim'de Çin Merkezi Yayın Televizyon Genel Müdürlüğü'nün ana kanalında saat 20:00'de ilk kez yayınlandı ve Yangshipin.cn, CCTV Web ve diğer yeni medya platformlarında eşzamanlı olarak yayınlandı.

/private/var/folders/b7/qyn9mrhj60z8szp9wlyvv7nc0000gn/T/com.kingsoft.wpsoffice.mac/picturecompress_20231003023508/output_1.pngoutput_1

On yıl boyunca, birçok tarafın ortak katılımı ve çabalarıyla, "Belt ve Road" girişimi olumlu sonuçlar elde etti, bu da birlikte çalışan ülkelerin halklarının refahını teşvik etti ve kültürel alışveriş ve diyalogları teşvik etti. "Belt ve Road" girişimini takip eden "Birlikte Güzel" programı, çeşitli ülkelerde çekilen belgesel filmleri ve sunucuların saha görüşmeleri ile dünya medeniyetlerinin çeşitliliğini saygı gösterme, insanlık ortak değerlerini yüceltme, kültürel mirası koruma ve yenilik, uluslararası kültürel alışveriş ve işbirliğini güçlendirme çabalarını tam manasıyla sergiliyor.

IMG_5924

Hikayenin anlatılmasından, sahnedeki performansa kadar, "Birlikte Güzel" programı, farklı ülkelerin kültür sanatlarının doğrudan diyalogunu çığır açan bir şekilde sunuyor. Mavi beyaz porselen bağlamında, Jingdezhen İmparatorluk Porselen Müzesi Müdürü Weng Yanjun ve Adil Cangüven, "Birlikte Güzel" programında hemen birbirlerine yakınlaştılar. Mavi beyaz porselen sevgisi zamanı ve coğrafyayı aşarak Çin ile Türkiye arasında önemli bir duygusal bağ haline geldi. Günümüzde, bu sevgi hala aktarılıyor ve Jingdezhen'de yaklaşık 30.000 seramik sanatına meraklı olan "Jing drifters"ın altıda biri Çin dışından geliyor. Bu "uluslararası Jing drifters", kendi kültürlerinin özelliklerini Çin geleneksel sanatıyla birleştirerek çeşitli seramik eserler yaratıyorlar. "Birlikte Güzel" programının sahnesinde, Türk Ateş Dans Grubu ve Çinli dansçılar tarafından yenilikçi bir işbirliği olan "Yeni Mavi Beyaz Porselen", her iki ülkenin farklı sanat cazibelerini beden dili ile anlatarak kültürel etkileşimle yeni bir parlaklık kazandırıyor.

/private/var/folders/b7/qyn9mrhj60z8szp9wlyvv7nc0000gn/T/com.kingsoft.wpsoffice.mac/picturecompress_20231003025104/output_1.pngoutput_1

Ayrıca, Sırbistanlı şarkıcı Slobodan Trkulja ve Çinli şarkıcı Sha Baoliang, klasik şarkı "Ah, Arkadaşım Hoşça Kal"ı yenilikçi bir şekilde yeniden düzenlediler; uluslararası ünlü piyanist Lang Lang ve Kazak şarkıcı Dimash Kudaibergen, sahnede müzikle iletişim kurdu... Güzel hikayeler, müzik, dans ve görsel sanat gibi farklı biçimlerle harmanlanarak, ruhu sarsan bir sanat şölenine dönüştü.

Birlikte Güzel" programı CCTV-1'de yayınlandı, tüm seyircileri dönemin hikayesinin devamını ve gelişimini birlikte tanıklık etmeye davet ediyor!

Disclaimer: This article is reproduced from other media. The purpose of reprinting is to convey more information. It does not mean that this website agrees with its views and is responsible for its authenticity, and does not bear any legal responsibility. All resources on this site are collected on the Internet. The purpose of sharing is for everyone's learning and reference only. If there is copyright or intellectual property infringement, please leave us a message.